keskiviikko 7. elokuuta 2013

Tuunattu jäätelö

Teen toisinaan jälkiruokia. Yleensä niiden valmistus ja tarjoilu osuu sunnuntaipäivälle, tai muuten viikonlopulle. Tämän ihanan reseptin löysin eilen ja siksipä sitä piti päästä kokeilemaan jo tänään. En uskalla kuitenkaan luvata, että tästä olisi viel viikonloppuna jotain jäljellä ;)

Kyseessä on siis itse maustettu jäätelö. Jäätelöä ei tarvitse tehdä itse, joka sopii minulle, sillä en ikinä ole innostunut jäätelön valmistamisesta, vaikka jäätelökonettakin on meille joskus tarjottu. Alkuperäisen reseptin löysin Yhteshyvän Ruoka-liitteestä, mutta muokkasin sitä niin, että keksimurut sopivat omenahillon kanssa. Lisäksi jätin pähkinärouheen versiostani kokonaan pois. Omenahilloksi taas valikoitui viime vuonna tekemämme hillo, josta tuli hieman turhan makeaa. Tässä käytössä makeus tosin ei ole haitaksi.

Omenahillo-jäätelö

1L vaniljajäätelöä
3 dl omenahilloa
2 dl kaurakeksejä

Ota jäätelö hetkeksi pehmenemään huoneenlämpöön. Murenna kaurakeksit. Notkista jäätelö lusikalla notkeaksi ja lisää hillo. Sekoita keksimurut seokseen niin, että ne jäävät sattumiksi massan sekaan. Painele seos pakasterasiaan ja laita seos pakastimeen 30-60 minuutiksi.

Herkullista keskiviikkoa kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...