perjantai 30. elokuuta 2013

TiskikukkaTiskikukka
Lanka: Novita Bambu
Puikot: 2,5 mm
Langan kulutus: 23 g

Ihan kohta alkaa Sukkasato ja täällä on sormet syyhynneet koko viikon puikkojen ääreen. En kuitenkaan halunnut kesken jäämisen pelossa aloittaa mitään käsityötä. Mutta sitten törmäsin suloisiin tiskikukkasiin. Ohjetta oli ihan pakko kokeilla. Hyvän syyn tälle antoi se, että jouduin juuri muutama viikko sitten heittämään ensimmäisen neulotun tiskirättini pois, koska siitä ei enää hävinnyt haju pesussakaan.

Tiskikukan ohje olikin helpompi, kuin ensin olisin ajatellut. Olen huomannut tämän nykyään monissa ohjeissa mitä teen. Ensin ajattelen, että tuleekohan tästä mitään, mutta ensimmäisen mallikerran jälkeen olenkin jo ihan sisällä ohjeessa ja muistankin sen jo ilman ohjetta. Onkohan kehitystä siis vuoden aikana tapahtunut, vai mistä on kyse? Yhtä kaikki, jatkossa siivous käy kuin kukkasilla tanssi.

6 kommenttia:

 1. Hieno! Miekin olen noita muutaman värkännyt, mutta malli rupeaa jotekin minua kyllästyttämään neuloa, joten en oo niitä oikein lisää neulonut. Nuohan ois kyllä kivannäköisiäkin. Yleensäkin olen edelleenkin sitä mieltä, että virkatut tiskirätit kuivavat nopeammin eivätkä rupea niin nopeasti haisemaan. Nimittäin mulla pyörii tiskirättejä edelleenkin käytössä tuolta neljän vuoden takaa eikä niille ole tapahtunut mitään.. Ethän käytä huuhteluainetta? Tuhosin nimittäin sillä yhden tiskirätin, alkoi haisemaan alta aikayksikön.. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvä ohje on kyllä :) En käytä huuhteluainetta. Olisihan sille rätille voinut jotain koittaa vielä tehdä, vaikka pestä vielä kerran, mutta sain jonkun harvinaisen poisheittämis-kohtauksen :D Onneksi tämä oli nopea tehdä :) Pitäisi kyllä tehdä ahkerammin tiskirättejä, ettei tarvisi noita kaupan versioita välillä käyttää.

   Poista
 2. Haasteeseen vastattu, viime tippaan meni mutta selvisin. Ja mitä tähän tiskikukkaan tulee niin hieno. Olisikohan liian vaikea mulle? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin tulla kurkkaamaan haasteeseen vastausta :) Ja kiitos :) Helppo ohje oli, joten tämän osaa tehdä kuka vaan ;) Suosittelen!

   Poista
 3. Vastaan haasteeseen :) (En tiedä mikä haaste...tämä kukka?)
  Käytössä on ollut vain virkattuja rättejä. Muutama kesä sitten virkkasin mökillä vajaat 50 rättiä. Sattui olemaan pilkkahintaan Bambua paikallisessa halpahallissa.
  Mainio rentoutuskeino minulle :)
  Nyt kokeilemaan neulomalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit tämän kivan ohjeen! :) Blogistani löytyy myös toinen tiskirätin ohje, jos tiskirättien neulonta enemmänkin kiinnostaa. Tämän toisen tiskirätin löydät sivupalkin kohdasta A:sta Ö:hön tunnisteella tiskirätti.

   Haasteitakin blogista löytyy. Sivupalkin yläpäässä on kuvalliset linkit Silmukan ytimestä-haasteeseen ja lisäksi tällähetkellä blogissa on menossa mysteerityön teko, johon ohjeet löytyy myös "Mysteeri"-palloa klikkaamalla :)

   Tsemppiä tiskirätin neulontaan! :)

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...