perjantai 23. elokuuta 2013

Mysteeri 002


Tiistaina paljastin teille ensimmäisen vihjeen mysteerityön osalta. Nyt on aika paljastaa teille miltä näyttää Mysteerityön osa A.


Eli ensimmäinen osa koostui sileästä neuleesta ja helmineuleesta. Älkääkä suotta välittäkö vasemmassa reunassa olleista langan hapsuista. Kerässä oli solmu, joka onneksi jää valmiissa työssä piiloon.

Tästä Mysteerityössä on kyse:
 • Jokaisessa Mysteeri-postauksessa annetaan sanallinen ohje kulloinkin vuorossa olevan osan neulomiseen tai virkkaamiseen.
 • Postauksen alussa esitellään miltä edellisellä kerralla ohjeistetun osan kuuluisi näyttää.
 • Sitä, mikä mysteerityöstä tulee saa arvailla. Arvauksia saa esittä niin monta kuin keksii.
 • Ensimmäinen oikein vastannut saa yllätyspalkinnon. Muistathan lisätä arvaus-kommenttiin sähköpostiosoitteesi, jotta saan ensimmäisenä oikein vastanneeseen yhteyden.
Edellisen mysteeri-postauksen kommenteissa Jaana kysyi, minkä verran lankaa kuluu per väri. Hyvä kysymys, kiitos siitä vielä! Väriä a menee n. 50g. Lankaa voi siis kulua hieman yli 50g, tämä tietysti riippuu myös langasta, jos käytössäsi ei ole Novita Miamia. Väriä b ja c kuluu reilusti alle 50g. Jos siis sinulla on väriä a vain 50g, voit hyvin tehdä osan B tai C värillä b tai c. Tämä muutos ei juurikaan muuta lopputulosta.

Sitten mysteerityön seuraavaan osaan. Se onkin huomattavasti yksinkertaisempi, kuin edellinen osa, mutta sitäkin nopeampi tehdä.

Mysteerityön osa B

Lanka: Novita Miami. Työhön on käytetty kolmea väriä, joita nimitetään väriksi a, väriksi b ja väriksi c. Värit saat itse tietenkin päättää itse.
Puikot: 2,5 mm
Kappaleen koko: 12 x 25 cm
Langan menekki: Väriä a menee n. 50g. Lankaa voi siis kulua hieman yli 50g, tämä tietysti riippuu myös langasta, jos käytössäsi ei ole Novita Miamia. Väriä b ja c kuluu reilusti alle 50g. Jos siis sinulla on väriä a vain 50g, voit hyvin tehdä osan B tai C värillä b tai c. Tämä muutos ei juurikaan muuta lopputulosta.
Huomautettavaa: Käsialani on suht löysää. Joten mikäli oma käsialasi on tiukempaa, suosittelen lisäämään silmukoiden määrää. Oma koetilkkuni: 5 cm (= 11 s) x 5 cm (= 17 krs)

Tee osa B värillä a, b tai c. Luo 25s. Neulo sileää neuletta kunnes työn pituus on n. 25 cm eli yhtä pitkä kuin osa A. Päättele työ.

Seuraava osa julkaistaan 26.8.2013

2 kommenttia:

 1. Ääääh, en ole ensimmäistäkään kerennyt aloittaa, mutta joskos juhlien jälkeen kun alkaa arki tasaantumaan ;) ja eihän se haittaa vaikka vähän jäljessä olenkin :D Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei haittaa vaikka jää jälkeen, ohjeet kun säilyy täällä kuitenkin :) Kiva, että olet innostunut tekemään mysteerityötä! :) Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...